Opleidingen

Mijn professionele sporthistorie begint in de vorige eeuw toen het Inline-Skaten een hype werd. Het skaten ging mij goed af en een kennis, werkzaam bij Sport-en Preventiecentrum Physical in Ede, vroeg mij om enkele lessen te verzorgen. Dit heb ik met veel plezier gedaan, eerst samen met haar en daarna alleen. In die tijd heb ik mijn papieren voor het geven van Inline-Skate lessen gehaald bij de International Inline Skating Association (IISA).

In die periode werd ook spinning een steeds bekendere sport. En omdat het verzorgen van Skate lessen me goed afging werd ik al snel gevraag om ook Spinning lessen te verzorgen. Mijn opleiding tot Spinning Docent heb ik bij Schwinn gevolgd.

Klanten vonden mijn stijl van lesgeven leuk, vonden mijn lessen uitdagen en plezierig en aangezien ik het lesgeven mij goed lag, ben ik mijn pakket gaan verbreden met de AALO opleidingen tot (freestyle) Aerobic-, Step- en Bodyshape Docent.

Inmiddels was de nieuwe eeuw gekomen en zagen we het fenomeen Les Mills opkomen. Ik heb toen al vrij snel mijn licenties voor BodyJam en BodyAttack Instructeur gehaald, even later gevolgd door de licentie BodyBalance Instructeur.